Nabestaandenzorg begint bij leven! 06 -15 35 51 08 info@nabestaandenzorg-delft.nl

Van bankmedewerker naar nabestaandenbegeleider

 

Toen ik jong was wist ik het wel, ik wilde later op een reisbureau gaan werken. Hoe ik hierbij kwam? Geen idee! Misschien had het er iets mee te maken dat we onze zomervakanties altijd in een kleine caravan of een huisje ergens in Nederland doorbrachten? (niet dat hier iets mis mee is.)

De benodigde opleiding voor een reisbureau had ik niet (en geld om die opleiding te gaan volgen was er niet), dus ik bedacht een plan B. Ik ging na de Havo bij een bank werken, misschien kon ik daar reizen gaan verkopen? Helaas verkocht deze bank geen reizen, en na ongeveer 6 jaar hield ik het voor gezien.

Ik ging voor een loopbaan op kantoor. Ik begon als telefoniste/receptioniste, groeide door naar een baan als secretaresse, toen office manager en tenslotte HR medewerker.

In die laatste rol was ik  helemaal in mijn element. Ik vond het contact met mijn collega’s heerlijk, ik stond iedereen met raad en daad bij en ook voor de salarisadministratie draaide ik mijn hand niet om. Dit zou ik tot mijn pensioen wel volhouden! Maar het liep anders; er vonden een aantal wijzingen in de organisatie plaats en ik zat er niet meer op mijn plek. Was het mijn leeftijd? Moeite met veranderingen? Of was het gewoon tijd om een nieuwe stap te zetten?

Ik besloot het roer helemaal om te gooien, ik wilde als coach mensen gaan helpen. Na het volgen van een aantal opleidingen werk ik nu als Nabestaandenbegeleider. Ik ondersteun mensen die een dierbare hebben verloren bij de afwikkeling van de nalatenschap. Wat een mooi en dankbaar werk!

En ook met dat reizen kwam het goed, want tegenwoordig reis ik voor mijn werk half Nederland door. Noord- en Zuid-Holland, Utrecht, Brabant, Zeeland en zelfs de Achterhoek, ik geniet in mijn “rijdende kantoor” van de natuur en van het gevoel van vrijheid.

Ik ben blij dat ik mijn hart heb gevolgd en dankbaar voor de kansen die ik gekregen heb. Je kunt niet alles plannen in het leven maar als je dichtbij je gevoel blijft dan kun je een eind komen.