Woningontruiming-Regionaal
Het ontruimen van een woning volledig ontzorgd

Home 9 Nabestaandenzorg 9 Woningontruiming-Regionaal ontzorgt nabestaanden

 Overlijden en de woning van de overledene

Als nabestaandenbegeleider kan ik niet zonder een goed netwerk. Want het komt regelmatig voor dat ik zaken moet uitbesteden aan andere ondernemers die, vanuit hun eigen specialisme, ondersteuning bieden aan nabestaanden of mantelzorgers.

Zo komt het regelmatig voor dat een woning na een overlijden moet worden ontruimd. Of dat een senior kleiner gaat wonen en hulp nodig heeft bij de verhuizing. Dan is het goed om een betrouwbaar adres te hebben waarmee ik mijn clienten in contact kan brengen. Deze week bracht ik een bezoek aan Woningontruiming-Regionaal in Zoeterwoude. Dit is een familiebedrijf gespecialiseerd in een zorgeloze woningontruiming en verhuizing in heel Nederland.

Woningontruiming-Regionaal wordt ingeschakeld door nabestaanden, bijvoorbeeld na het overlijden van de ouder(s). En door senioren die kleiner gaan wonen en er tegenop zien om zelf de woning leeg te ruimen en de spullen te verhuizen. Maar ook woningen van mensen die worden opgenomen in een zorginstelling worden door Woningontruiming-Regionaal met zorg en respect leeg geruimd.

Bij een aanvraag voor een woningontruiming of verhuizing komt de regiomanager eerst op bezoek om een inschatting te maken van wat er moet gebeuren, en hoeveel tijd en mankracht hiervoor benodigd is. Alle gemaakte afspraken worden op papier gezet en als u akkoord gaat met het voorstel wordt de woning op respectvolle wijze leeggehaald. Voor waardevolle spullen wordt desgewenst een veilinghuis ingeschakeld. De overgebleven inboedel wordt zoveel mogelijk hergebruikt. De nog bruikbare inboedel en textiel gaan naar goede doelen en sociaal maatschappelijke instellingen. Onverkoopbare en waardeloze spullen worden netjes uit de woning verwijderd en gerecycled. Fijn om te weten dat uw spullen (of de spullen van uw overleden ouder) goed terechtkomen.
De woning wordt volgens de eisen van de woningbouwvereniging, makelaar of nabestaanden bezemschoon opgeleverd.

Tijdens ons gesprek bleek dat dat de werkzaamheden van een nabestaandenbegeleider en een woningontruimer veel met elkaar gemeen hebben. We werken beiden met en voor nabestaanden, en we zijn van mening dat openheid en transparantie essentieel zijn voor ons werk. En we vullen elkaar goed aan. Zoals Carry van Swieten, oprichter en eigenaar van Woningontruiming-Regionaal mooi beschreef: “Jij bent, als nabestaandenbegeleider, het hoofd; degene die de administratie van de cliënt onder haar hoede neemt, en wij zijn de handjes die met de inboedel van de cliënt aan de slag gaan”.

Ik ben ervan overtuigd dat uw woningontruiming of verhuizing bij Carry en haar team in goede handen zijn. Meer weten? Kijk op Woningontruiming nodig? (woningontruiming-regionaal.nl).