Na overlijden

Hier vindt u alle u zaken waarmee u na een overlijden te maken krijgt,  en waar Nabestaandenzorg-Delft u bij kan ondersteunen. 

Home 9 Na overlijden

Na overlijden

 

Er moet na het overlijden van een naaste op zakelijk gebied vaak veel geregeld worden.  Een checklist kan u helpen om het overzicht te bewaren. U kunt deze checklist hier downloaden. Bij de uitvoering van de checklist kan ik u ondersteunen.

checklist

Checklist

Na een overlijden moet er veel geregeld worden. De belangrijkste zaken zijn te vinden in een checklist die je hier gratis kunt downloaden. Wil je dit liever uit handen geven of wil je hier graag ondersteuning bij? In mijn rol als executeur, gevolmachtigde, toezichthouder of nabestaandenbegeleider sta ik je graag bij.

Lees hier voor meer informatie over deze rollen.

Afwikkeling nalatenschap

Het afwikkelen van een nalatenschap is een brede dienst, waarbij ik samen met u bepaal op welke manier ik u het beste kan ondersteunen en ontzorgen. Van het opzeggen van abonnementen tot de verkoop van de woning, ik zorg ervoor dat er niets vergeten wordt.

Lees hier meer over afwikkeling van de nalatenschap.

 

afwikkelen nalatenschap
erfenis

Erfenis

Wanneer je erft dan zijn er drie keuzes: de erfenis zuiver aanvaarden, de erfenis beneficiair aanvaarden of de erfenis verwerpen. Deze beslissing moet binnen een wettelijke termijn worden genomen, en kan niet meer worden terug gedraaid. Hoe weet je welke keuze je in jouw situatie het beste kunt maken? Lees hier meer over de verdeling van de erfenis.

Belastingdienst

Degene die de nalatenschap afwikkelt krijgt ook te maken met de Belastingdienst. De laatste aangifte Inkomstenbelasting moet (tijdig) worden ingediend, en in veel gevallen moet ook aangifte Erfbelasting worden gedaan. Hoeveel bedraagt de vrijstelling voor de erfbelasting eigenlijk? En wat zijn de huidige tarieven?

Bekijk meer informatie over Belastingdienst

afwikkelen nalatenschap
executeur

Executeur

Een executeur is iemand die u vertrouwt, en die u in uw testament aanwijst om uw nalatenschap af te wikkelen. Dit kan uw partner of een familielid zijn, of een professionele onafhankelijke executeur. Wanneer de executeur zijn benoeming aanvaardt dan is hij of zij verantwoordelijk voor de afhandeling van de nalatenschap, en moet hij of zij ervoor zorgdragen dat de erfgenamen krijgen waar ze recht op hebben.

Bekijk meer informatie over executeur.

Hulp bij thuisadministratie

Na overlijden van uw partner komt de gehele zorg van de thuisaministratie op uw schouders. U bent dit misschien helemaal niet gewend omdat uw overleden partner hier altijd zorg voor droeg. Nabestaandenzorg Delft kan u hier ondersteuning in bieden.
Bekijk meer informatie over hulp bij thuisadministratie

afwikkelen nalatenschap

Plan direct een gratis kennismakingsgesprek

30 minuten, telefonisch of online.

Neem vrijblijvend contact op

Bel mij op: 06 -15 35 51 08

Mail mij op: info@nabestaandenzorg-delft.nl

Of stuur mij een bericht via het contactformulier.

Altijd antwoord binnen één werkdag.

Stuur een bericht

Contact

Yvonne Sanli
06 -15 35 51 08
info@nabestaandenzorg-delft.nl

KvK inschrijfnummer: 71598413

Nabestaandenzorg-Delft helpt je bij:

  • Het ordenen en bijhouden van jpuw administratie
  • Het openen en/of opbergen van de post
  • Het invullen van formulieren
  • Het aanvragen van voorzieningen bij jouw gemeente, of toeslagen bij de Belastingdienst
  • Het betalen van rekeningen
  • Belastingaangiften
  • Het onderhouden van contacten met instanties.