Na overlijden

Hier vindt u alle u zaken waarmee u na een overlijden te maken krijgt,  en waar Nabestaandenzorg-Delft u bij kan ondersteunen. 

Home 9 Na overlijden

Na overlijden

 

Na het overlijden van een dierbare moet er veel geregeld worden, dit is veel werk en extra belastend in een periode van rouw. Om overzicht te bewaren help ik u graag. Met de checklist heeft u alvast een idee van alle verschillende zaken die geregeld moeten worden. U leest op deze pagina nog meer zaken welke u niet moet vergeten en waarbij ik kan helpen.

checklist

Checklist

Na een overlijden moet er veel geregeld worden. De belangrijkste zaken zijn te vinden in een checklist die u hier gratis kunt downloaden. Wilt u dit liever uit handen geven of wilt u hier graag ondersteuning bij? In mijn rol als executeur, gevolmachtigde, toezichthouder of nabestaandenbegeleider sta ik u graag bij.

Lees hier voor meer informatie over deze rollen.

afwikkelen nalatenschap

Afwikkeling nalatenschap

Het afwikkelen van een nalatenschap is een brede dienst, waarbij ik samen met u bepaal op welke manier ik u het beste kan ondersteunen en ontzorgen. Van het opzeggen van abonnementen tot de verkoop van de woning, ik zorg ervoor dat er niets vergeten wordt.

Bekijk meer informatie over afwikkeling van de nalatenschap.

 

afwikkelen nalatenschap
erfenis
erfenis

Erfenis

Wanneer u erft dan zijn er drie keuzes: de erfenis zuiver aanvaarden, de erfenis beneficiair aanvaarden of de erfenis verwerpen. Deze beslissing moet binnen een wettelijke termijn worden genomen, en kan niet meer worden terug gedraaid. Hoe weet u welke keuzes u in uw situatie het beste kunt maken? Bekijk meer informatie over de verdeling van de erfenis.

afwikkelen nalatenschap

Belastingdienst

Degene die de nalatenschap afwikkelt krijgt ook te maken met de Belastingdienst. De laatste aangifte Inkomstenbelasting moet (tijdig) worden ingediend, en in veel gevallen moet ook aangifte Erfbelasting worden gedaan. Hoeveel bedraagt de vrijstelling voor de erfbelasting eigenlijk? En wat zijn de huidige tarieven?

Bekijk meer informatie over Belastingdienst.

afwikkelen nalatenschap
executeur

Executeur

Een executeur is iemand die u vertrouwt, en die u in uw testament aanwijst om uw nalatenschap af te wikkelen. Dit kan uw partner of een familielid zijn, of een professionele onafhankelijke executeur. Wanneer de executeur zijn benoeming aanvaardt dan is hij of zij verantwoordelijk voor de afhandeling van de nalatenschap, en moet hij of zij ervoor zorgdragen dat de erfgenamen krijgen waar ze recht op hebben. Bekijk meer informatie over executeur.

afwikkelen nalatenschap

Hulp bij thuisadministratie

Na overlijden van uw partner komt de gehele zorg van de thuisaministratie op uw schouders. U bent dit misschien helemaal niet gewend omdat uw overleden partner hier altijd zorg voor droeg. Nabestaandenzorg Delft kan u hier ondersteuning in bieden.
Bekijk meer informatie over hulp bij thuisadministratie.

Plan direct een gratis kennismakingsgesprek

30 minuten, telefonisch of online.

Neem vrijblijvend contact op

Bel mij op: 06 -15 35 51 08

Mail mij op: info@nabestaandenzorg-delft.nl

Of stuur mij een bericht via het contactformulier.

Altijd antwoord binnen één werkdag.

Stuur een bericht

Plan direct een gratis kennismakings-

gesprek

30 minuten, telefonisch of online.

Bel mij op: 06 -15 35 51 08

Mail mij op: info@nabestaandenzorg-delft.nl

Of stuur mij een bericht via het contactformulier.

Altijd antwoord binnen één werkdag.

Stuur een bericht