Nabestaandenzorg begint bij leven! 06 -15 35 51 08 info@nabestaandenzorg-delft.nl

Nabestaandenzorg

Na het overlijden van een naaste komt er veel op je af. Behalve de uitvaart moet je allerlei financiële en praktische zaken  afhandelen. Dit is complex en wordt vaak onderschat. Veel nabestaanden komen er zelf niet uit, bijvoorbeeld omdat het specifieke kennis vereist, zoals de beslissing om de nalatenschap zuiver of beneficiair te aanvaarden. Of door onderlinge spanningen in een emotionele tijd.

Ik help het overzicht te bewaren en zorg voor een onafhankelijke afwikkeling. Met mijn kennis en ervaring help ik bij alle praktische zaken.

Wat als je tweede ouder overleden is?

Na het overlijden van de tweede ouder veranderen de familieverhoudingen. In de meeste gevallen regelt het oudste kind alles en dit blijkt vaak lastig. Er spelen veel emoties, oud zeer komt naar boven, en hoe stel je iedereen tevreden? Als je blijft door worstelen wordt het steeds moeilijker om eruit te komen en de afwikkeling tot een goed einde te brengen. 

Vragen over de afhandeling

Wat moet je allemaal regelen na het overlijden van een naaste? Waar begin je mee? Welke instanties moet je informeren? Wat zijn mijn rechten en plichten als nabestaande? Kan je moeder in de woning blijven wonen? Is er een testament en is dat nog geldig? Moet je aangifte erfbelasting doen? En hoe werkt dat? Erf je ook als de overledene schulden had?

Ik maak jouw administratie inzichtelijk en handel alles af. Ik begeleid je in je eigen, vertrouwde omgeving. 

Contact

Neem nu contact op voor vrijblijvende informatie. 

 

 

“Ik ben Yvonne heel dankbaar voor alle begeleiding, ik was hier zelf nooit uitgekomen!”

 

Praktische ondersteuning na een overlijden

Na een overlijden zorgt de uitvaartondernemer er meestal voor dat alles van A tot Z geregeld wordt, en neemt de nabestaanden hiermee veel werk en zorgen uit handen. Maar behalve de uitvaart moeten er allerlei praktische en financiële zaken rondom het overlijden worden opgepakt en afgehandeld. Dit wordt vaak door de nabestaanden onderschat: met name de complexiteit van de zaken die moeten worden opgepakt en de hoeveelheid tijd en moeite die het ze kost. Veel nabestaanden zijn niet op de hoogte van de plichten die zij als erfgenaam hebben. Ook wordt de complexiteit van de eigen (gezins-)situatie vaak onderschat.

Als de tweede ouder overleden is

Na het overlijden van de tweede ouder moeten de familieverhoudingen zich vaak weer opnieuw settelen. In de meeste gevallen is het oudste kind degene die alles moet gaan regelen, en dit blijkt vaak lastig. Mensen handelen vanuit hun emoties, oud zeer komt naar boven, en het blijkt lastig om iedereen tevreden te stellen. Mensen worstelen vaak te lang door, waardoor het steeds moeilijker wordt om eruit te komen en de afwikkeling tot een goed einde te brengen. 

 

Vragen over de afwikkeling

Na een overlijden kun je allerlei vragen hebben, bijvoorbeeld: Wat moet ik allemaal regelen? Waarmee moet ik beginnen? Welke instanties moet ik informeren? Wat zijn mijn rechten en plichten als nabestaande? Kan mijn moeder in de woning blijven wonen? Is er een testament? Moet ik aangifte erfbelasting doen? En hoe werkt dat? Wat als de overledene schulden had? Erf ik die dan ook? Hoe kan ik dit voorkomen?
Nabestaandenzorg-Delft helpt je om de administratie inzichtelijk te maken, te ordenen of af te handelen. De begeleiding verloopt op een betrouwbare en persoonlijke manier, in je eigen vertrouwde omgeving.

 

Contact

Neem gerust met mij contact op om je hierover verder te informeren.

Bent u senior en wilt u graag maandelijks hulp bij uw administratie? Op de pagina over Seniorenadministratie vindt u meer informatie. Maar u kunt mij ook bellen, ik vertel u er graag meer over.

 

Contact

Yvonne Sanli
06 -15 35 51 08
info@nabestaandenzorg-delft.nl

KvK inschrijfnummer: 71598413

Nabestaandenzorg-Delft helpt u bij:

  • Het ordenen en bijhouden van uw administratie
  • Het openen en/of opbergen van de post
  • Het invullen van formulieren
  • Het aanvragen van voorzieningen bij uw gemeente, of toeslagen bij de Belastingdienst
  • Het betalen van rekeningen
  • Belastingaangiften
  • Het onderhouden van contacten met instanties.