U staat er niet alleen voor 06 -15 35 51 08 info@nabestaandenzorg-delft.nl

Nabestaandenzorg

Als je partner, ouder, broer of zus is overleden komt er veel op je af. Niet alleen de uitvaart moet worden geregeld, maar daarnaast moeten er allerlei financiële en praktische zaken rondom het overlijden worden afgehandeld. Dit is complex en wordt door veel mensen onderschat.

Veel problemen rondom de nalatenschap kun je voorkomen door vooraf het gesprek aan te gaan en belangrijke zaken vast te leggen, zodat de nabestaanden na het overlijden niet voor verrassingen komen te staan. Bijvoorbeeld over de verdeling van bezittingen, wie is aangewezen om zaken te regelen, waar belangrijke papieren te vinden zijn en waar  inloggegevens liggen.  

Soms komen erfgenamen er zelf niet uit. Bijvoorbeeld omdat bepaalde zaken speciale kennis en aandacht vereisen, omdat het de nabestaande aan tijd of energie ontbreekt, of door ingewikkelde familieverhoudingen.  Ik help je graag door tijdens het hele proces van de afwikkeling naast je te gaan staan of door het van je over te nemen.

Nabestaandenzorg

Als een dierbare is overleden komt er veel op de nabestaanden af. Niet alleen de uitvaart moet worden geregeld, maar daarnaast moeten er allerlei financiële en praktische zaken rondom het overlijden van de overledene worden afgewikkeld. Zo moeten er beslissingen worden genomen over het aanvaarden van de erfenis, instanties moeten worden geinformeerd, verzekeringen omgezet of opgezegd, en wellicht moet de woning van de overledene worden leeggehaald. Er komen veel zaken op u af waarbij uw kennis en aandacht is verreist, terwijl u uw hoofd er op dat moment helemaal niet naar staat. Nabestaandenzorg-Delft kan u ontzorgen, door tijdens het proces van de afwikkeling naast u te gaan staan of het desgewenst van u over te nemen.

Praktische ondersteuning na een overlijden

Na een overlijden kunnen de nabestaanden rekenen op de hulp van de uitvaartondernemer bij alle zaken rondom het overlijden tot aan de uitvaart.  De uitvaartondernemer zorgt ervoor dat alles van A tot Z geregeld wordt en neemt de nabestaanden hiermee veel werk en zorgen uit handen. Maar behalve de uitvaart moeten er allerlei praktische en financiële zaken worden opgepakt en afgehandeld. Vaak wordt dit door nabestaanden onderschat: met name de complexiteit van de zaken die moeten worden opgepakt en de hoeveelheid tijd en moeite die het ze kost. Ook de complexiteit van de eigen situatie wordt vaak onderschat, bijvoorbeeld bij samengestelde gezinnen of bij ondernemers.

Na het overlijden van de tweede ouder moeten de familieverhoudingen zich vaak weer opnieuw settelen. Vaak is het oudste kind degene die alles moet gaan regelen, en dit blijkt vaak lastig. Mensen handelen vanuit hun emoties, oud zeer komt naar boven, en het blijkt lastig om iedereen tevreden te stellen. Mensen worstelen vaak te lang door, waardoor het steeds moeilijker wordt om eruit te komen en de afwikkeling tot een goed einde te brengen.

Vragen

Na een overlijden kun je allerlei vragen hebben, bijvoorbeeld: Wat heb ik allemaal te regelen? Waarmee moet ik beginnen? Welke instanties moet ik informeren? Wat zijn mijn rechten en plichten als nabestaande? Hoe is mijn nieuwe inkomenssituatie? Hoe is het met testament en belastingzaken? Welke abonnementen moeten worden opgezegd? Wat als de overledene schulden had? Erf ik die dan ook? Hoe kan ik dit voorkomen?
Nabestaandenzorg-Deft kan je helpen om de administratie inzichtelijk te maken, te ordenen of af te handelen. De begeleiding en ondersteuning verloopt op een betrouwbare en persoonlijke manier, in de eigen vertrouwde omgeving.

Neem gerust met mij contact op om je hierover verder te informeren.

Bent u senior en heeft u behoefte aan maandelijkse ondersteuning bij uw administratie? Over hulp bij uw administratie en financiën op regelmatige basis kunt u meer lezen op de pagina over Seniorenadministratie.

 

Heeft u vragen of wilt u gratis kennismaken?

Dat kan. U kunt mij bellen, e-mailen of een bericht sturen via het formulier hiernaast. Wij zullen je dan zo snel mogelijk, maar in ieder geval binnen één werkdag, terugbellen.

Velden met een * zijn verplicht

Contact

Waar kan ik u mee helpen?

Contact

Yvonne Sanli
06 -15 35 51 08
info@nabestaandenzorg-delft.nl

KvK inschrijfnummer: 71598413

Snel naar

Levenstestament
Nabestaandenzorg
Seniorenadministratie

Privacyverklaring

Nabestaandenzorg-Delft is aangelsloten bij:

 

Nabestaandenzorg-Delft helpt u bij:

  •  Het ordenen en bijhouden van uw administratie
  • Het openen en/of opbergen van de post
  • Het invullen van formulieren
  • Het aanvragen van voorzieningen bij uw gemeente, of toeslagen bij de Belastingdienst
  • Het betalen van rekeningen
  • Belastingaangiften
  • Het onderhouden van contacten met instanties.